De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Telefonische bereikbaarheid
Om een afspraak te maken kunt u bellen tussen 8.00 en 10.15 uur of via het patiëntenportaal. Ook om bijvoorbeeld een vraag te stellen of een uitslag op te vragen is dit de beste tijd. Tijdens het overleg om 10.30 uur zal de assistente alle vragen met de dokter bespreken.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en kan hiermee een inschatting maken van de aard en de spoedeisendheid van uw klacht. Zo kan er een goede planning worden gemaakt en komt u bij de juiste persoon terecht. Ook voor advies kan zij u van dienst zijn. De assistente heeft net zoals de huisarts een beroepsgeheim en zal dus vertrouwelijk met de informatie omgaan.
Spreekuur op de praktijk
’s Ochtends en ’s middags houden de huisartsen en de huisarts in opleiding spreekuur. Dit betekent dat er vaak 2 of 3 artsen tegelijk spreekuur houden.
E-consulten
Niet spoedeisende vragen kunnen via een e-consult direct aan een van de huisartsen worden gesteld. Ook thuismetingen zoals bloeddruk, gewicht en bloedsuikerwaardes kunt u via een e-consult aan ons doorgeven.
Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen antwoord te geven. U kunt een e-consult aanmaken in het patiëntenportaal op de website.
Telefonisch terugbelspreekuur
U belt ’s morgens tussen 8.00 en 10.15 uur naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u later die dag terug op het door u opgegeven telefoonnummer.
Assistentenspreekuur
U kunt bij de assistente terecht voor:
- Aanstippen van wratten
- Bloeddruk meten
- ECG (hartfilmpje)
- Hechtingen verwijderen
- Holteronderzoek (hartritme onderzoek)
- Injecties en vaccinaties
- Oren uitspuiten
- Bloedsuiker- en Hb-controle
- Urine onderzoek
- Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- Wondzorg
Praktijkondersteuning en ketenzorg
Er werken in onze praktijk diverse praktijkondersteuners (ook wel POH; praktijkondersteuner huisartsenzorg).
- Chronische ziekten en preventie (o.a. diabetes, astma, COPD, hoge bloeddruk, stoppen met roken)
- Psychische klachten bij jeugd en volwassenen (bedoeld als laagdrempelige ondersteuning als het om wat voor reden dan ook aanloopt)
- Zorg voor kwetsbare ouderen
Zie voor meer informatie de uitgebreidere pagina over praktijkondersteuning.
HUISBEZOEK
Als u door gezondheidsproblemen niet in staat bent om naar de praktijk te komen, komt de huisarts bij u op huisbezoek. Indien een bezoek aan de praktijk wel mogelijk is heeft dit de voorkeur omdat er in de praktijkruimte betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn.
Als er sprake is van spoed zal de huisarts zijn werkzaamheden onderbreken om meteen bij u langs te komen.